Heibedrijf De Poel uit Vreeland, Utrecht, verzorgt heiwerk voor uiteenlopende projecten in heel Nederland. Vooral voor kleinere precisieklussen waarbij heien lastig is zijn we de aangewezen partij, maar ook grote bouwprojecten pakken we probleemloos aan. Hiervoor werken we samen met diverse gespecialiseerde bedrijven uit de regio.

Direct contact opnemen

Stalen buispalen heien

Stalen buizen kunnen tot onbeperkte diepte in de grond worden geheid, maar buispalen hebben een beperkte lengte. Heibedrijf De Poel kan de buispalen verlengen door ze in elkaar te schuiven en vast te lassen.

Het onderste deel bestaat uit een buis met aangelaste voetplaat. Hierin wordt grind aangebracht om een prop te vormen die ervoor zorgt dat de voetplaat niet wordt losgeslagen door het valgewicht. Is de buis op de juiste diepte, dan wordt de buis op hoogte afgebrand. De Poel verzorgt de totale klus op een veilige, verantwoorde wijze met gediplomeerd personeel.

Trillingarm heien

Niemand wil schade aan z'n huis of de huizen van buurtgenoten. Heibedrijf De Poel werkt op een ambachtelijke manier zodat de trillingen enorm beperkt worden.

 

Trillingarm heien gebeurt onder in de buis. Deze vorm van heien is ideaal voor het onderbouwen van serres, terrassen, tuinmuren en bestaande bebouwingen waarbij weinig of geen trillingen mogelijk zijn.

Casing-draaipaal

Voor de Casing-draaipaal ( CD paal) wordt een hydraulische Midi kraan met boormotor met een groot draaimoment ingezet.

Dit is een trillingvrij en grondverdringend systeem.
 Het onderste paalsegment wordt voorzien van een schroefblad. De afmetingen daarvan zijn afhankelijk van de aanwezige draagkrachtige laag. Het draagvermogen is afhankelijk van het grondonderzoek.  Met een hydraulische boormotor wordt het onderste segment van de paal, voorzien van een schroefblad en te lood afgesteld, roterend ingedreven tot net boven het maaiveld. Aan de boveneinden van de buiselementen bevindt zich een tromp. De tweede en opvolgende buiselementen worden in elkaar geschoven en elektrisch gelast, waardoor een solide en waterdichte verbinding ontstaat. Door het oplengen met buis-elementen op maat wordt de gewenste paallengte bereikt. Het plaatselijk aanwezige grondpakket bepaalt de aanpassing van de wanddikte van de buis.

Nadat de CD Paal op diepte is gebracht kan de (kop-)wapening geplaatst worden en de paalschacht volgestort worden met beton.

 

TOEPASSING CD PALEN

  • waar trillingen en / of geluidshinder niet acceptabel zijn
  • waar grondverwijderende paalsystemen niet toe te passen zijn
  • langs belendingen of in bedrijfsruimten waar trillingen door aanwezigheid van bijvoorbeeld computersystemen niet zijn toegestaan
Contact opnemen

Schroefbouwpalen

Schroefbouwpalen funderingen kenmerken zich door de eenvoud

Wij maken gebruik van prefab schroefpalen die al zijn voorzien van een zinklaag.OP deze manier kunnen wij snel een fundering plaatsen waar direct op gebouwd kan worden. Ook leveren wij adapterstukken waarmee de verbinding van de schroefpaal naar bijvoorbeeld een houten balk gemaakt kan worden. Dit type fundering hoeft niet te worden afgevuld met beton. De schroefpaal zelf is de complete fundering. Wij hebben naast de schroefpaal ook verlengstangen om er zeker van te zijn dat de schroefpaal op de juiste diepte wordt geïnstalleerd namelijk daar waar hij zijn draagvermogen kan halen. Wij dragen dus zorg dat hij op het zandpakket wordt geplaatst De schroefpalen zijn geschikt voor een zeer uiteenlopend scala aan mogelijkheden.

 

De schroefpalen zijn o.a. geschikt voor:

  • Zonnepaneelvelden, Alle soorten oppervlak of gebouwen
  • Serres / Erkers / Carports / Tinyhouse, Van klein tot groot voor elk gebouw
  • Verkeersborden, Denk aan overheids instellingen zoals Rijkswaterstaat
  • Speeltoestellen, Voor scholen gemeenten en verenigingen
  • Terrassen, Voor de Horeca Stadions etc

Miniheiwerk

Het heien van stalen buispalen op moeilijk bereikbare plaatsen en in kleine ruimtes is een specialisme van Heibedrijf De Poel. Voor dit miniheiwerk gebruiken we een miniheistelling, de THW 1400. Deze machine wordt aangestuurd door een powerpack (PS 400) die de miniheistelling van olie voorziet. De stroomvoorziening komt van een elektrisch aggregaat (380/220v 50Hz).

Fundering

Heibedrijf De Poel uit Vreeland verzorgt de hele fundering, inclusief uitgraven, funderingsbekisting en funderingswapening. Heibedrijf De Poel is bovendien ook een meedenkende funderingsherstelspecialist. We beschikken over vakmensen en vaste onderaannemers zodat uw betonwerk aan al uw verwachtingen zal voldoen.

 

Wilt u een constructieberekening voor een bouwproject laten opstellen? U kunt het aan Heibedrijf De Poel toevertrouwen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Ons heiwerk in beeld

Of het nu lastig begaanbare of kleine ruimtes betreft of grotere bouwprojecten, Heibedrijf De Poel kan vrijwel overal heien. Op onderstaande foto’s ziet u enkele voorbeelden van onze werkzaamheden.

Icoon telefoon

Neem contact op via 06 -53428526 voor gedegen heiwerk bij projecten van elk formaat 

Contact opnemen